Verder langs de westkust van Frankrijk

4 t/m 10 september

In het mooie plaatsje Malestroit P4N# 41740 vinden we een camperplaats en wat voor één! Het is heel groot er kunnen wel 200 campers staan en eigenlijk hadden we verwacht dat het redelijk leeg zou zijn, niets is minder waar, het is hartstikke druk. De camperplaats ligt ook wel mooi, heel dichtbij een kanaal met jaagpaden en woonboten en aan de rand van het dorp. Het is een mooi historisch plaatsje, we wandelen naar de rivier in het dorp en drinken en eten wat in het dorp. Helaas is het de volgende ochtend regenachtig en besluiten we verder te trekken, moeten we niet zo snel meer doen, (we zijn een beetje hardleers, dit hebben we al vaker gedacht!) tussen de buien door is het vaak genoeg droog voor een wandeling of een rondje door het dorp.

camperplaats bij Les Moutiers-en- Retz

We rijden verder naar Les Moutiers-en-Retz P4N plek #204139. Daar maken we een lange wandeling langs het strand, er zijn nog wel wat mensen, maar het is ook een beetje sfeerloos. We blijven hier toch nog een dagje, we hebben een mooie plek, op een landje aan de rand van het dorp en er kunnen hier 4 campers staan, behalve de trein die een paar keer per dag langs komt, maar hele stille rails heeft en een paar auto’s en wandelaars is het hier verder rustig. Het is tijd om ons te verdiepen in Spanje en wat we daar willen zien en doen. Een deel van de dag besteden we dan ook aan lezen, kijken wat we al weten en nog meer kunnen vinden.

We gaan weer verder, Frankrijk is niet onze bestemming hoe mooi we dit land ook vinden. We zijn hier in het verleden met onze kinderen vaak geweest, dus willen we nu verder. We gaan de dag beginnen met allerlei klusjes. Hier in Frankrijk staan bij veel benzinepompen en supermarkten wasmachines en we hebben die nog nooit gebruikt, maar gaan dat nu toch eens proberen. In Frankrijk heb je echt geen campings nodig als je niet wil, er is zoveel geregeld! Veel vrije plekken waar je met je camper mag staan, Veel plekken waar je kunt “servicen” en dus ook wasmachines. Het is gebruiksvriendelijk en er kan enorm veel was in, we gebruiken de machine waar  12 kg in kan. Een half uur later komt het er schoon uit en dan kan de was de droger in. Ondertussen wassen we ook de camper, want de wasstraat staat naast de wasmachines. We hebben gelukkig ook nog tijd voor een kop koffie en dan is de droger ook klaar. We rijden 2 km verder want daar is een servicepunt, vuil water lozen, schoon water erin, wc legen en ondertussen het bed op maken en de kleding die niet in de droger is geweest in de camper ophangen. Dan is het inmiddels ook wel tijd voor de lunch. Het ging allemaal als een speer, zo de was doen is voor herhaling vatbaar, de enige reden om nu nog naar een camping te gaan is als we uitgebreid willen douchen of als we bij een stad zijn.

Na de lunch nog even uitgebreid boodschappen doen, gas en diesel tanken, de brandstofprijzen zijn hier de afgelopen dagen flink gezakt! Dan gaan we nog even een stukje rijden, we hebben best lekker weer, maar toch ook nog veel buien en daar willen we vanaf. De bedoeling is om in Les Sables-d’ Olonne een plekje te zoeken, maar daar is het zo druk, na 3 plekken geprobeerd te hebben besluiten we het een paar kilometer buiten dit stadje te proberen. Daar vinden we een allemachtig mooie plek! P4N #354259.

uitzicht vanuit de camper

We slapen onrustig, het waait hard en regent met flinke buien, maar het is hier zo mooi, dat we dat voor lief nemen. Helaas is dat ’s morgens nog steeds zo, want we hadden hier graag een dagje willen blijven. We hebben nog eens even goed naar de weerberichten gekeken en we besluiten om nog zuidelijker te gaan. Voor vandaag wordt dat Pons. We denken allebei dat we hier eerder geweest zijn, want de naam komt ons bekend voor. Als we in het dorp zijn zien we echt niets bekends, vast toch in het verleden een keer langs gereden en deze niet zo Franse naam onthouden. We vinden een P4N #136995 bij het treinstation, treinen rijden hier nauwelijks, wel een paar bussen en wat auto’s, maar verder is het hier stil. We verleggen wel duidelijk onze grenzen, een half jaar geleden hadden we dit in ons eentje geen fijne plek gevonden maar nu is het prima, we raken er steeds meer aan gewend. We wandelen door het dorpje en genieten op een terras van een biertje. We brainstormen over wat we nu willen, waren we steeds een beetje op de vlucht voor de buien, nu komen er een paar snoeihete dagen aan. We besluiten naar de kust te gaan, naar Saint Jean de Luz, hier zijn we 2 jaar geleden ook geweest en weten daar een fijne camping en dan gaan we even chillen en van de zon genieten. Het is onderweg nog steeds behoorlijk druk met campers, we besluiten dan ook maar te reserveren en dat lukt, heel verstandig blijkt de volgende dag.

Brainstormen in Pons

Flink wat kilometers en een stuk snelweg van Bordeaux naar de kust komen we aan op de camping en het is er ramvol!! Iedereen die onderweg is zoekt nu blijkbaar de zee op, er zijn hier meerdere campings en ze lijken allemaal vol te zitten!!  We zijn blij met ons plekje, al gaan we de volgende dag nog wel even verkassen naar een iets beter plekje met meer schaduw en meer ruimte. Hier gaan we ons wel een paar dagen vermaken.

de laatste video staat hier

Je ziet het goed we zijn actief op Facebook, Instagram, Twitter, Youtube en Polarsteps. Klik op de logo’s en je komt uit op de juiste plek. Het link symbool (de laatste in het rijtje) gaat Polarsteps, we hebben nog geen Polarsteps icoontje.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *