Cantabrië

Vlog 50 en Corona

2 t/m 8 oktober

Onze 50ste vlog staat nu op YouTube, best een mijlpaal vinden wij! Voor mij een reden om eens te kijken hoeveel blogs we geschreven hebben. Dat zijn er 60! Dat begon met kattenbelletjes en een foto. Naarmate we langer onderweg waren werden de verslagen steeds langer. Sinds onze eerste vakantie in 1987 heb ik van bijna alle vakanties een dagboek bijgehouden, waarvan ik de meeste inmiddels ook digitaal heb, dan blijft het leesbaar. Dus ja van deze reis willen we natuurlijk ook een dagboek.

Wat ik doe, is eerst een kladversie maken in OneNote, daar schrijf ik vaak net iets meer in dan op de blog komt. Sommige zaken zijn dan toch van onszelf, maar wil ik wel graag even opschrijven. Ik tik mijn verslag meestal op dinsdag/woensdag voor het eerste deel van de week en dan op zaterdag het tweede deel . Als dat klaar is kopieer ik het naar onze website en lees het nog een paar keer door. Ik doe mijn best om er een lekker lopend verhaal van te maken en dan zoek ik er nog een paar mooie foto’s bij. Als het dan helemaal klaar is, leest Rob het nog een keer door. Die vindt altijd nog wel een paar leestekens, spaties of vergeten woorden die een correctie verdienen. Vanaf oktober 2021 worden de verslagen wel steeds uitgebreider en gaan we blijkbaar meer beleven en neem ik meer tijd om een verslag van onze belevenissen te maken. Het is natuurlijk ook een proces om in ons camperleven te groeien en daar is dit een belangrijk onderdeel van geworden. Dat is met het maken van de vlogs natuurlijk ook zo. We zijn er allebei wel heel tevreden over dat we hier tijd en energie in steken. Al zijn er ook best momenten dat we er even geen zin in hebben. Er gebeurt zoveel! Al die mooie plekjes, prachtige ritten, gezellige mensen, het is fijn om daar goed verslag van te doen en daar later nog eens op terug te kunnen kijken. Want dit kunnen we nooit allemaal onthouden! Dat anderen hier van mee genieten maakt het nog leuker. We krijgen regelmatig lieve reacties en complimenten over de vlogs en blogs en dat is natuurlijk super!

Comillas, met naast het strand de campers.

Maar vlog 50! We hebben het er samen al een paar keer over gehad of we iets bijzonders zouden moeten doen. We konden het niet zo goed bedenken en daar zijn we eigenlijk ook de mensen niet naar. Wel hadden we bedacht om lekker uit eten te gaan, we doen dat niet heel vaak, maar vonden vlog 50 een goed excuus om een restaurant op te zoeken.

En dan gaan plannen gewoon weer eens heel anders uit dan we dachten. Afgelopen vrijdag begon ik verkouden te worden en dat is bij mij meestal wel heftig (snel ontstoken holtes). Zaterdag de hele dag in bed en zondag ook nog behoorlijk ziek. Toch maar eens een coronatest gedaan, die hebben we tenslotte niet voor niets mee, en warempel, ik heb corona! Volgens mij heb ik sinds de pandemie nog nooit corona gehad, wel steeds gewerkt en nu ben ik aan de beurt. We zijn afgelopen week ook wel op drukke plekken geweest. Bilbao, het museum een toeristisch dorpje, supermarkt. Voor nu ben ik  dus even klaar, ik blijf zoveel mogelijk in de camper. We hebben wel een fantastische plek waar we staan. Het dorpje Comillas. Aan het strand, dorpje met bakker en supermarkt, haven en terrasjes op loopafstand. Het is een parkeerterrein, waar nu aan het eind van het seizoen nauwelijks auto’s komen, maar wel flink wat campers. Rob telt op een avond 19 campers!

corona

We weten eigenlijk niet eens goed wat de regels zijn als je corona hebt, dus maar even wat research doen. Gelukkig blijkt dat Rob wel op stap mag. Hij probeert wel op te letten dat hij niet teveel bij anderen in de buurt komt, maar even boodschappen doen is natuurlijk wel fijn. Verder genieten Rob en Boris van dit mooie plekje, spelen veel samen op het strand en wandelen door het dorpje, snuffelen eens rond bij de haven. Heel fijn dat we hier zo goed staan!

Ondertussen maken we kennis met een stel bij ons uit de buurt, Peter en Marjan, die hun camper bij dezelfde dealer als wij hebben gekocht en aangezien je nooit uitgepraat raakt over het camperleven is dat best gezellig. Rob waarschuwt ze wel dat ik corona heb, maar zij zijn net gevaccineerd en wij blijven op flinke afstand.

Een mooie plek bij het strand.

Woensdag vinden we het wel tijd om weer verder te gaan. Het gas raakt op, de vuilwatertank is vol, de wc cassettes raken ook vol, gelukkig is hier overdag wel een publiek toilet open, dat scheelt. Maar toch, tijd om verder te gaan. Boodschappen, gas tanken en naar een camping waar we water kunnen lozen, schoon water innemen en alles wat er bij hoort. Inmiddels heeft Rob hoofdpijn, niest en ’s middags kruipt hij in bed! Ook voor hem een coronatest, maar niets aan de hand. Wonderlijk, we zitten dicht op elkaar en Rob wordt alleen verkouden! We blijven dus maar op camping “El Rosal” CC #sc61152 in San Vicente de la Barquera. Veel surfers met jonge gezinnen om ons heen, dicht bij een prachtig strand, een prima plek om even uit te zieken. We kunnen goed afstand houden en gebruiken zoveel mogelijk ons eigen sanitair.

San Vicente de la Baquera

Voor deze week dus niet al te veel belevenissen, maar volgende week vast weer mooie nieuwe plekjes.

de laatste video staat hier

Je ziet het goed we zijn actief op Facebook, Instagram, Twitter, Youtube en Polarsteps. Klik op de logo’s en je komt uit op de juiste plek. Het link symbool (de laatste in het rijtje) gaat Polarsteps, we hebben nog geen Polarsteps icoontje.

2 antwoorden op “Cantabrië”

    1. Jazeker! Zolang het weer goed is, blijven we hier in noord Spanje. Daarna Portugal in. Zijn we 35 jaar geleden en vorig jaar een week geweest, maar we willen er graag meer van zien!
      Groetjes rob en José

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *