Valencia

We hebben het pakje waar we opwachten ontvangen, dus we kunnen weg. Het was heerlijk op deze camping, maar we willen ook verder. Gisteren al veel opgeruimd. Vandaag de wekker gezet! Om 8 uur er uit en de gewone riedel, rond kwart voor 10 rijden we weg. We rijden over de N340, steeds in de buurt van de snelweg, maar dit is toch leuker. Mooie uitzichten, dorpjes, weinig verkeer, maar wel veel koekenbakkers die met hun telefoon bezig zijn, dus opletten!

Bij Valencia hondenvoer voor Boris gehaald, helaas niet waar we voor kwamen, maar toch iets gevonden. Dan nog een kwartier naar de camping. Tja wat moet je er van zeggen? Bonkige ontvangst, niet onvriendelijk maar stug. Een rommelige camping, met veel huisjes, maar een prima toiletgebouw. Na de lunch een flinke wandeling om de benen en poten te strekken en daarna verhaaltjes, foto’s en andere klusjes op de laptop.

De volgende dag gaan we op de fiets naar Valencia, tot de rand van de stad zo’n 10 km. Prima fietspaden, af en toe opeens niets, maar goed te doen. De fietspaden lopen voor een groot deel langs het strand waar geen autoverkeer is, dus dat is echt mooi fietsen. We gaan eerst naar het nieuwe deel, waar in de rivierbedding van de Turia, musea en een conferentiecentrum zijn gebouwd. Er zijn ook tuinen, een park en veel water. We zijn hier op zaterdag en er wordt veel gewandeld, het bijzondere is dat je midden in de stad bent maar doordat het lager ligt, echt op de bodem van de rivier, is het heel stil. We eten een klein hapje op een terras. Zoeken de fietsen op en gaan verder door het park in de rivierbedding. Er zijn ook sportvelden en heel veel groen, grote bomen, verder naar het oude deel van de stad. Daar nog even rondslenteren, nog een hapje op een terras. We willen nog even naar een overdekt winkelcentrum voor nieuwe schoenen voor Rob, staan we daar voor de deur en ontdekken we dat we de groene rugzak op de plek hebben laten staan waar we weer op de fiets gestapt zijn. (terug gefietst, niets, de volgende dag naar het politiebureau, niets, de dag daarop naar lost en found weer niets! Zonnebril, afstandsbediening blafband, 30 euro en een mooie rugzak armer.) We hebben  ook veel waar we op moeten letten, zeker met Boris erbij, gebeurt er veel voor we op de fiets zitten. Maar dat betekent ook dat we beter op moeten letten! Worden we toch een dagje ouder en zijn we minder alert? Ik ben er in ieder geval zeker een dag chagrijnig van. In het winkelcentrum waar we toch nog maar even naar binnen gaan, zijn we snel klaar, een kerstshow met volume “meer dan hard” jaagt ons snel weer naar buiten. Terug naar de camping en daar eten we nog een broodje eten.

Nog een keer naar Valencia, we fietsen nu meteen door naar het oude deel. Wat een pracht! Net als in Portugal doen ze hier ook veel met keramiek. Bankjes, fonteinen, gebouwen, overal is keramiek te zien. Het is een sfeervolle stad, op een aantal plekken zijn ze met glasvezel bezig zijn (net als in de rest van Spanje) Daardoor is het op de grote pleinen snel te druk, omdat er grote stukken zijn afgezet. In de zijstraten is het prima lopen en winkeltjes kijken. Op één van de grote pleinen wordt niet gewerkt, dan is het ook meteen veel sfeervoller en kun je veel meer genieten van alles wat er op en rond een plein gebeurt. Op dit plein is zelfs een ijsbaan! We kijken onze ogen uit naar al die mooie gebouwen, heerlijk is dat om zo rond te slenteren en zoveel moois te zien. We eten tapas op een redelijk rustig plekje en genieten van het flaneren van de zondagmiddag in Valencia. We lopen nog naar station noord, met veel keramiek in jugendstil, het is echt prachtig. We zijn halverwege de middag wel voldaan en gaan terug naar de fietsen. We hebben toch weer zo’n 10 km gelopen. Bij het strand Boris nog even los laten lopen, dat heeft hij wel verdiend. Hij loopt steeds beter mee in de stad, doordat er veel straten autovrij zijn is het voor hem en ons fijn om te slenteren. Teveel verkeer vind Boris maar niks en geef hem eens ongelijk.

We blijven nog een dagje in Saler. Rob fietst naar de stad om toch nog even naar nieuwe schoenen te kijken en ik poets de camper, ook wel weer nodig. We genieten ook nog even in korte broek van de zon en eind van de middag nog even rondje om met Boris. Ik maak voor het eerst pizza in de oven en dat lukt best goed, dus eten we ’s avonds met smaak een pizza.

de laatste video staat hier

Je ziet het goed we zijn actief op Facebook, Instagram, Twitter, Youtube en Polarsteps. Klik op de logo’s en je komt uit op de juiste plek. Het link symbool (de laatste in het rijtje) gaat Polarsteps, we hebben nog geen Polarsteps icoontje.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *