Van Duisburg naar het Leudal

Op naar Duisburg, we zijn nieuwsgierig of het echt zo leuk is als we denken. We moeten wel eerst nog wat kilometers rijden en komen er eind van de middag aan. We vinden een fijne plek op het parkeerterrein, waar al meerdere campers staan, beschut door wat bomen en een gebouw dat ons afscheidt van een enorm parkeerterrein , dat wordt nog weleens als racebaan gebruikt, daar willen we dus liever niet staan. (P4N SC#30484) Dat van die racebaan valt uiteindelijk erg mee. Tot middernacht is er wel wat geluid van ronkende auto’s, maar daarna is het muisstil.

We lopen eerst een rondje over het terrein van de hoogovens, halen een plattegrond, laten ons informeren over rondleidingen en drinken een biertje op het terras. Daar is het druk, waardoor er een paar dames van 87 en 91 jaar bij ons aanschuiven, waar we nog een geanimeerd gesprek mee hebben.

bezoek aan landschapspark Duisburg

De volgende dag gaan we na ontbijt en koffie op stap. We laten Boris in de camper, we willen hoogoven 5 beklimmen en dat is niet handig met een hond. We zijn op een heel stil moment waardoor we het terrein bijna voor ons zelf hebben. We vinden het bijzonder om op zo’n complex rond te lopen. Rob heeft als student bij de hoogovens in IJmuiden gewerkt en weet nog veel over de werking. Dat helpt goed om te begrijpen wat we zien. De rondleiding hebben we daarom maar laten schieten. Die was alleen in het Duits en voor een Engelstalige rondleiding vragen ze 150 euro, aangezien het erg rustig is, is de kans niet groot dat er meer mensen met een Engelstalige rondleiding mee willen, dus is de volle prijs voor ons. We doen het dus zonder gids en dat gaat prima. Het is ook wel bijzonder om te genieten van deze stalen, vervuilende (voor de sluiting) omgeving. Zeker als we bedenken wat de onderzoeken in IJmuiden al jaren uitwijzen, zwaar vervuilende industrie. Toch vinden we het kolossale van de hoogovens imposant en genieten er van.

Na de lunch nemen we Boris mee en wandelen we aan de buitenkant van het terrein, daar gebeurt ook nog zoveel! Verjaardagsfeestjes op het gras, een man met enorme bellenblaas, klimwanden op grote muren, met verschillende moeilijkheidsgradaties en veel groen in een parkachtig terrein. We sluiten de middag af met nogmaals een biertje op het terras. ’s avonds loop ik met Boris nog een keer naar het hoogoventerrein. Rob is moe, die duikt vroeg in zijn bed. Het terrein zou ’s avonds mooi uitgelicht zijn vertelde de buurman (die al 10 jaar in zijn camper woont en regelmatig hier bivakkeert ! Met vrouw en hond!!) Ik loop daar in het donker naar toe, nieuwsgierig naar de verlichting. Als ik op het terrein aan kom is het er verlaten, ik zie in de verte wel wat verlichting, maar dan moet ik echt ver het terrein op, dat doe ik liever niet, Boris is nou ook niet zo’n waakhond dat ik daar op vertrouw.

Na deze dagen in Duisburg, nu echt naar Nederland! We willen nog een paar dagen naar camperplaats Houbenhof in Leveroy. (CC SC #98179). We zijn hier 2 keer eerder geweest op doorreis. Beide keren gedacht dat we hier wel wat langer willen blijven. Dat gaan we nu dus doen. De weersverwachtingen zijn super, dus niets weerhoudt ons om daar even een paar dagen te blijven. We hebben er een heerlijke plek. We fietsen een flink lange route naar het plaatsje Thorn over kleine wegen. Dat fietst fijn, maar echt mooi vinden we het niet. Het plaatsje Thorn is super toeristisch en klein, we lunchen daar en fietsen dan weer terug. Helaas heb ik nog steeds zadelpijn als we een flinke afstand gefietst hebben en na 50 km voel ik het echt wel!

fietsen naar Thorn

We willen wandelen in het Leudal en fietsen via Heythuysen om eerst een fietsenwinkel te bezoeken. Ik mag een zadel uitproberen, bevalt het niet dan mag ik deze vandaag of morgen terug brengen. Ik voel meteen al verschil en hoop dat dit beter gaat. Zo vervelend, zadelpijn!!! We fietsen nog een stukje en zijn dan in het Leudal waar we een wandeling maken van de Wa-Wa-We.eu route, Water Wandel Wereld. Het is echt een heel ander gebied dan gisteren, veel bos, beekjes, koeien in stukje land midden in het bos, brede lanen en smalle paadjes. Wij genieten er van en Boris ook. Officieel mag het niet, maar het is zo stil dat we hem wel een paar keer los laten lopen zodat hij even kan rennen.

We lunchen op een terrasje, vervolgen onze weg en hebben zo 9 km gewandeld en 15 km gefietst. We rijden een  stukje om want de camperplaats is onderdeel van een zorgboerderij waar een theetuin bij hoort. Daar willen we ook nog wel even een kijkje nemen, daar nog even een biertje op het gezellige terras (Rondmeer) en dan terug naar de camperplaats.

wandelen in het Leudal

De laatste dag vermaken we ons op de camperplaats met opruimen, lezen, vlog en blog afmaken en klaar maken om morgen naar Noord Holland. te rijden. We hebben er zin in!!

de laatste video staat hier

Je ziet het goed we zijn actief op Facebook, Instagram, Twitter, Youtube en Polarsteps. Klik op de logo’s en je komt uit op de juiste plek. Het link symbool (de laatste in het rijtje) gaat Polarsteps, we hebben nog geen Polarsteps icoontje.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *