Op weg naar Frankrijk

We gaan op pad richting middellandse zee. Hoever we gaan komen hangt vooral van het weer af. Het wordt een lange eerste dag, met heel veel regen. Moe en gaar komen we uiteindelijk op de camping waar we vorig jaar ook hebben gestaan. Vlak buiten Luxemburg stad. Prima camping, hapje eten, goede douche, prima voor een nachtje.

We hebben geen haast en zouden onderweg best even willen stoppen voor een wandeling in een dorpje, maar het regent, op een half uur na, de hele dag. Dus doorrijden maar en eind van de dag zijn we in Beaune. Op een echte camperplaats, 70 plekken! En we zijn op tijd!

Het wordt saai, maar nog meer regen, echt veel regen.. We rijden naar Avignon en strijken neer op de camping. Alles vies, zowel in als buiten de camper. Ik heb het wel een beetje gehad. Geen spijt van het camperleven, maar er kan ook teveel regen vallen. Zeker als we op het nieuws horen dat het in Nederland best redelijk weer is. Eigenlijk wil ik morgen verder, tot de zon schijnt. Gelukkig is Rob wijzer en wachten we de dag van morgen af.

Een droge dag met een voorzichtig zonnetje. We gaan Avignon in, daar hebben we enorm veel zin in. Het wordt een topdag. Heerlijk weer, weinig drukte, mooie stad, heerlijke lunch, klein buitje, maar wat geeft dat. Dit zijn dagen waar we gelukkig van worden.

Boris doet het geweldig, hij loopt steeds beter mee aan de korte riem, blaft niet meer naar iedere hond en is braaf op een terrasje. Hij was ook wel toe aan een beetje beweging. Vanaf de camping is het 20 minuten lopen en dat doet hem goed. Op de terugweg een park langs het water en daar kan hij lekker los rennen en daar geniet hij erg van.

We gaan weer rijden, op zoek naar een camping aan de kust. Het wordt hoogtijd voor een wasmachine en droog weer. Dat moet daar dichtbij het strand te vinden zijn. Eerst even boodschappen en een simkaart en dan richting st Tropez en Fréjus.

Beetje zoeken maar we vinden een fijne camping, met ruime plekken en de zon schijnt!  We gaan hier een paar dagen blijven, de was doen, wandelen en vooral rustig aan. We zijn allebei moe, beetje kwakkelerig  ( vast geen goed Nederlands) maar dat is wel het beste woord. Om de beurt kruipen we overdag een paar uur in bed. Genieten van de zon en houden ons gemak.

We zijn weer wat fitter en dat betekent de camper een flinke poetsbeurt geven. Ongelooflijk wat een paar dagen slecht weer met de binnenkant doet, tel daar een hond bij op en het is vies, stoffig met heel veel haar. Gelukkig een wasmachine onder handbereik, een lijn naast de camper en een paar emmers sop en alles ziet er weer een stuk beter uit. 

We werken hard aan het bijwerken van de filmpjes op YouTube. Dat kwam er de laatste weken niet echt van, nu maar eens flink wat tijd er in steken om up-to-date te komen.

Hier staat de volg

de laatste video staat hier

Je ziet het goed we zijn actief op Facebook, Instagram, Twitter, Youtube en Polarsteps. Klik op de logo’s en je komt uit op de juiste plek. Het link symbool (de laatste in het rijtje) gaat Polarsteps, we hebben nog geen Polarsteps icoontje.

3 antwoorden op “Op weg naar Frankrijk”

 1. Mooi verhaal. Leuk om te lezen.
  Je hebt meer mooie dagen dan regen 🌧 hoor.
  Al die regen is geweest om jullie op de proef te stellen. 😊👍
  Nu mooi en droog dus genieten samen 😊👍
  Groetjes uit een zon overgoten Beverwijk. ( maar wel fris hoor. 9 graden)

 2. Hoi José en Rob, fijn dat de zon weer terug is en al dat water is weggespoeld.
  Leuk te lezen wat jullie ervaringen zijn.

  Geniet van de zon, de trip, elkaar en Boris.

  Groet Annemiek

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *